The Armed Man

The Armed ManDit weekend kunt u luisteren naar de opnames die door Brasstimeradio zijn gemaakt van The Armed man van karl Jenkins.

Dit werd uitgevoerd door Brassband De Spikerpakkenband en Vocaal ensemble Collage onder algehele Leiding van Ido Gerard Kempenaar.

De opnames zijn gemaakt op zondag 20 maart 2022 in de grote kerk te Dokkum.

De eerste uitzending is op zaterdagavond om 20.00u

De herhalingen zijn op zondagmiddag 15:00u en om zondagavond 20:00u.

The Armed Man; gezamenlijke productie Spijkerpakkenband & Vocaal ensemble Collage
“The Armed Man” van Karl Jenkins: het wereldberoemde muziekstuk over oorlog en vrede. Een indrukwekkende ervaring. Jenkins droeg het stuk oorspronkelijk op aan de slachtoffers van de Kosovo-crisis, die plaatsvond terwijl hij aan zijn compositie werkte. The Armed Man wordt deze keer uitgevoerd door Vocaal Ensemble Collage en brassband De Spijkerpakkenband. Zang, muziek en filmbeelden vertellen het verhaal over wat onze vrijheid heeft gekost en hoe belangrijk het is deze ook te behouden.

 

Vredesmis

The Armed Man is een concert voor iedereen. Het richt zich in het bijzonder op de veteranen. Als dank voor de offers voor vrede. Maar ook op de schooljeugd, om hen het te laten zien én horen hoe belangrijk het is om te investeren in vrede. De teksten gaan over oorlog en geweld, en de gevolgen hiervan. Maar ook over hoop brengen en duurzame vrede. Het geheel wordt verbonden door de oproep tot gebed en de misdelen (Kyrie, Sanctus/Benedictus en Agnus Dei).

Zang: Vocaal Ensemble Collage uit Dokkum

Muziek: Brassband De Spijkerpakkenband uit Lippenhuizen
Imam: Elyes Guagui
Dirigent: Ido Gerard Kempenaar.

bron: De Spijkerpakkenband